At Søge En Læreplads

Tilmeld/Afmeld besv. emails | Læst af: 225
 • Tuunse 20-08-2010 10:38

  ..det må der være nogen af jer herinde der har gjort!

  Har I nogle tips og tricks, do's and don'ts? Jeg snakker her om en uopfordret ansøgning, altså ikke til et stillingsopslag jeg har set.

  Hvordan skriver man en ansøgning som skiller sig ud fra de andres, så den både er professionel, interessant og indbydende?

  Jeg spørger fordi, jeg snart godt kunne tænke mig, at prøve at søge en læreplads som frisør. Men der er jo sikkert mange om udbuddet, og man får altid den der "hvorfor skulle de så lige vælge mig"-følelse. Jeg tænker på, selv at tage rundt med ansøgningerne, i stedet for bare at sende dem med posten. Men jeg kunne godt bruge til tips, fra folk som selv har prøvet at være rundt og søge lærepladser :)

  På forhånd tak!

 • Diktator 20-08-2010 11:19

  Det er klart en fordel at aflevere ansøgningen selv. Først tjek om frisørene i nærheden søger en, det kunne jo være. Sæt dig lidt ind i den virksomhed du søger hos, det duer ikke at skrive "jeg trives godt i en stor salon" hvis der kun er en en enkel frisør - eller omvendt. Det viser at du er seriøs når du ved lidt om salonen(er måske lidt svært at vide særlig meget, men lidt har også ret) og så tilpasser du ansøgnignen. Lille virksomhed = slå på at du er selvstændig og god til at arbejde selv (selvfølgelig kun hvis du er det). Glem "hvorfor lige mig" følesen, skriv alle dine gode sider ned og vælg dem ud som passer til en ansøgning.
  Søg på nettet hvordan en ansøgning bør stilles op så den ser prof ud.

 • Diktator 20-08-2010 11:20

  tjek evt www.jobsamtalen.dk hvis du skal til samtale :)

 • Crazynes 20-08-2010 12:47

  Jeg har selv søgt læreplads for 2 år siden, og dem jeg sende pr. brev hørte jeg aldrig fra.. Så som Diktator siger tag ud og aflever dem selv, det gjorde jeg 3 steder og jeg kom til samtale alle 3 steder, og fik så læreplads det ene sted 

Skriv på debatten


log debate