Pas Til Grænsen/Tyskland?

Tilmeld/Afmeld besv. emails | Læst af: 16107
 • Gucci85 29-02-2012 01:15

  Er der nogen af er kloge tøser som ved om man skal have pas med når man skal over grænsen.. Har hørt så meget i midierne dengang men ved ikk hva den endelig afgørelsen nu?? Mangr tak på forhånd

 • Lightlight 29-02-2012 01:40

  Det er en god ide i hvert fald
  Hvis politiet (det tyske i hvert fald, ved ikke med det danske) vinker dig ind, koster det 200 kr cash hvis du ikke har det med. Det er ikke alverden, men rigtig dumme penge at komme af med. Vi blev stoppet af det tyske politi ved grænsen, på vej ned, lige før jul. Min kæreste glemmer IKKE sit pas fremover

 • Katatonia 29-02-2012 01:41

  Teknisk set skal man have pas med, da man skal vise det hvis man bliver stoppet - man kan jo risikere at der er stikprøvekontrol. Jeg/vi har dog aldrig haft det med siden grænsekontrollen ophørte (og er aldrig blevet stoppet), når vi bare har skulle ned og handle i grænsebutikkerne. Hvis i køber øl og sodavand skal man enten oplyse kørekort eller pasnummer på sådan en deklaration for at undgå at betale pant, ligesom man også skal vise passet eller kørekortet i butikken

  Læs her:

  http://www.euo.dk/spsv/off/alle/117_95/
  https://www.borger.dk/Emner/transport-og-rejser/pas/Sider/regler-om-pas.aspx

  Da de nordiske lande har en fælles pasunion, skal du som dansk statsborger ikke medbringe pas for at komme ind i andre nordiske lande (Norge, Sverige, Finland og Island). Du skal dog stadig kunne identificere dig, når du opholder dig i udlandet, så medbring alligevel en form for legitimation.

  Rejser i Schengen-lande

  Danmark er sammen med en række andre lande med i Schengen samarbejdet. Dette betyder, at når du rejser til Belgien, Frankrig, Grækenland, Italien, Luxembourg, Holland, Portugal, Tyskland, Spanien eller Østrig, skal du ikke vise pas. Men da du skal kunne bevise dit statsborgerskab, skal du alligevel medbringe dit pas, når du opholder dig i et Schengen-land (gælder ikke de nordiske lande).

  Redigeret 29-02-2012 01:44

 • Khorsie 29-02-2012 06:36

  Du skal have pas med hvis du skal købe noget.. og det tyske politi er ret ligeglade med Schengen aftalen... vi tager over grænsen ca hver 6 md og handler ind og vi er tit blevet stoppet..  Og for at handle  sprut,sodavand dernede skal du enten have kørekort eller pas da man skal udfylde en erklæring.

 • Internetewhore 29-02-2012 07:28

  I princippet så skal man have det med

 • Susset 29-02-2012 12:45

  Du skal have dit pas med for hvis du bliver stoppet skal du kunne dokumentere at du må rejse uden for landets grænser i og med at du har et pas.

 • Dkz-mille 29-02-2012 12:55

  Jeg har aldrig mit pas med til tyskland og aldrig haft problemer

 • Khorsie 29-02-2012 13:51


  "Du skal derfor alligevel medbringe dit pas på rejser til Schengen-lande, selvom der ikke er paskontrol ved grænsen, i lufthavnen m.m ."

  På folketingets hjemmeside står der :

  Desuden skal der også medbringes pas ved rejse til øvrige EU-lande. Schengen-reglerne ophæver kravet om, at man skal vise pas ved passage af Schengen-landenes indre grænser, men der kan stadigvæk kræves forevisning af gyldig legitimation efter, at man er rejst ind i et Schengen-land. Dette legitimationskrav betyder, at statsborgere i et Schengen-land skal kunne bevise deres statsborgerskab, hvilket i forhold til danske statsborgere indebærer forevisning af pas. Du skal derfor alligevel medbringe dit pas på rejser til Schengen-lande, selvom der ikke er paskontrol ved grænsen, i lufthavnen m.m .

  På grund af Den Nordiske Pasunion behøver danske statsborgere dog ikke at medbringe pas ved rejse til de øvrige nordiske lande (Sverige og Finland samt ikke-EU-landene Island og Norge).

 • Molly-malone 29-02-2012 18:52

  Selvom at det er yderst sjældent at det bliver aktuelt, så husk for guds skyld din pas! Det koster nemmerlig de sk*de 200kr hvis man ikke har det, som skreven ovenfor!  - Tag det fra en dummernik der har prøvet at glemme det og blive stoppet!   

Skriv på debatten


log debate