Er det normale arbejdsvilkår?

Tilmeld/Afmeld besv. emails | Læst af: 801
 • Lovefashion1996 18-04-2017 11:44

  Hvis man lige er startet på job i restaurationsbranchen og ser så sit skema for hvornår man skal møde ind, og der står fra kl. 10 - ?

  Er det normalt? At man ikke ved hvornår man har fri, og der bare står "?"

  Det er nemlig også et af grundene til at jeg stoppede. Jeg vil da gerne VIDE hvornår jeg har fri, jeg har jo også et liv ved siden af arbejdet?
  Min mor tror at de skriver det for at udnytte de unge, så de ikke skal betale "ekstra penge" for evt. overarbejde og i stedet laver de bare et spørgsmålstegn. Er det lovligt?

 • Cozycatlady 18-04-2017 12:07

  Da jeg selv lavede vagtplaner i restaurationsbranchen hed rigtigt mange vagter fx 14-Rush Hour.
  Det var fordi det er svært 100% at planlægge hvornår og hvor travlt der blev omkring spisetid. Hvis der var stille blev folk sendt hjem efter hvornår de var mødt, og hvis der var travlt blev man til Rush Hour var overstået.

  Du har vel fået at vide (på din kontrakt eventuelt) hvor mange timer du er ansat til? For det gælder jo uanset om du skal være der 7 eller 8 timer på en vagt - så får du bare tilsvarende mindre timer en anden dag.

  Jeg tror altså det er meget normalt (især for deltidsansatte) i den branche.

  Redigeret 18-04-2017 12:14

 • Kiwikriger 18-04-2017 14:30

  Det omhandler - som sagt i den anden også - af hvilken overenskomst. Har de ikke en overenskomst, kan de betale dig 30 kr i timen, hvis det er dét de vil.
  Uden overenskomst er der kun lovgivning af antal timer du må arbejde på ugeplan, pauser og hvor lang tid der skal være mellem to vagter..
  Igen er det en rigtig øv branche, da det er få der vælger en overenskomst, men alligevel gerne vil udnytte de fordele der er ved overenskomst mht. f.eks. aldersdeskriminition.

  Min søster, der arbejder i denne branche, kan få hendes arbejdsskema en uge før hun skal arbejde, og hendes arbejdsgiver kan finde på at ændre den fra dag til dag, og hun bliver ikke betalt ved sygdom. Der jeg arbejder får du vagtplanen 16 uger før, selvfølgelig betalt ved sygdom og ekstra tillæg ift. aften og weekend osv. osv.

  Men I sidste ende, kan man jo vælge om man vil støtte den slags firmaer ved at spise der og derved støtte op om den slags arbejdsvilkår. =/

 • Montymax 25-04-2017 19:36

  Vi spiser meget ude men desværre ved vi jo ikke om det er i sådan firmaer også. Det ville jeg bestem fravælge hvis vi lige havde en anelse om deres personales arbejdsforhold.

 • Gloster 25-04-2017 22:43

  Jeg ville gerne vide hvornår jeg har fri fra arbejde.
  Synes det lyder lidt lusket. Overarbejde skal vel også varsles ?

Skriv på debatten


log debate