Bachelor opgave om etniske minoriteter

Tilmeld/Afmeld besv. emails | Læst af: 498
 • Juliejak 29-05-2018 20:31

  Hej. Jeg er som overskriften siger igang med at skrive bachelor, på pædagoguddannelsen.
  Jeg skriver om etniske minoritetbørns identitetsdannelse. I den forbindelse vil jeg hører om nogle herinde kender til en teoretiker som mener at identitet er statisk og iboende, altså at man er født med sin identitet.

  Jeg tager udgangspunkt i andre som siger at identitet bliver skabt i det sociale og i samspil med andre, men til en diskussion kunne det være rart at have en som sagde det modsatte men det er ikke lykkedes mig at finde endnu :/

  Håber der sidder en derude som kan hjælpe!   

 • Sunlotion 30-05-2018 09:51

  Jeg kan overhovedet ikke huske indholdet i selve teksten, men jeg har brugt et citat fra den i min indledning på pæd. antropologi for nogle år siden. Citatet er:

  ”På den ene side synes det klart, at identitet er noget, et menneske har én og kun én af, men på den anden side taler vi også om, at mennesker har mange forskellige identiteter. På den ene side må identitet nødvendigvis være noget oprindeligt, uforanderligt og umisteligt, på den anden side taler vi også om identitet som noget, man ikke uden videre har, men først må søge, finde, eller langsomt opbygge…”

  Fink, Hans (1991): ”Om identiteters identitet”. I "Identiteter i Forandring."

  Jeg diskuterede Richard Jenkins' identitetsbegreb med Foucaults magtbegreb.

  Måske det kan inspirere eller også dur det ikke, men held og lykke med opgaven uanset :)

 • Kiwikriger 30-05-2018 14:02

  Du behøver jo ikke nødvendigvis at diskutere dem så ekstremt udmod hinanden i en diskussion, men nærmere teoretikernes synspunkers forskelligheder.
  Det er efterhånden en ret ekstrem holdning i sociologisk forstand at identitet er statisk, og tror mere der så vil blive slået ned på at sammenligne teoretikere der ikke kan sammenlignes i forhold til størrelse.

 • Sunlotion 31-05-2018 21:55

  Selv tak 

Skriv på debatten


log debate